1# Seksualno delo po Slovenskem modelu

1# Seksualno delo po Slovenskem modelu

Se želiš ukvarjati s seksualnim delom ampak nisi seznanjen z zakonskimi ureditvami, kakšne so tvoje pravice in obveze v tem poklicu?

Dobra  Družba je tukaj zate, da ti pomaga odgovoriti na vsa ta in vsa ostala vprašanja ter nudi vse informacije o seksualnem delu na globalnem seksualnem tržišču.

V tem zapisu ti bomo razložili po katerem zakonskem modelu lahko delaš v Sloveniji, kakšni so principi seksualnega dela v Sloveniji, plusi in minusi dela po tem modelu tako, da boš kar najbolje seznanjam s tem kaj te čaka in kaj lahko pričakuješ v primeru da se odločiš za kariero v Sloveniji.

Kaj je  “slovenski model “ reguliranja seksualnega dela?

Seksualno delo je legalno od leta 2008, kot oblika podjetniškega modela, samozaposlitve.

Pri slovenskem modelu, za razliko od nordijskega (več o njem tukaj) ni polne diskriminacije. Kar pomeni, da kakorkoli se spolno predstavljate, kot moški, ženska, pripadnik LGBTQ skupnosti, se lahko pri nas v Sloveniji ukvarjaš s seksualnim delom.

Za to je seveda potrebno delovno dovoljenje, da bi lahko odprl svojo samostojno dejavnost (s.p.). To je potrebno, ker v Sloveniji podjetje ne sme zaposliti seksualnega delavca ampak se lahko s tem lahko ukvarja samo sam preko svojega podjetja.

Razlog za to je preprost, zmanjševanja problema imenovanega trgovina z ljudmi ter prisilnega spolnega dela z ljudmi, ker če delaš sam za sebe preko svojega podjetja, delaš po svoji lastni volji, odločitvi. Prav tako se na ta način spolni delavec izogne delitvi svojega zaslužka še z nekom.

Tukaj so izvzete samo erotične masaže, kar pomeni, da v tem primeri pa imaš lahko  “šefa “.

Če imaš slovensko državljanstvo ali dovoljenje za delo v Sloveniji lahko vse zadeve urediš, da so uradne v približno treh dneh. Cel proces poteka preko AJPES-a (Agencija Republike Slovenije za Javnopravne storitve). Tvoja seksualna obrt lahko obsega prostitucijo in/ali erotično masažo.
Prostitucija in erotična masaža sta na voljo kot dejavnost od leta 2008.

Tako, Slovenija je najstarejšo obrt priznala kot obrt, kaj ni to fenomenalno?

Ti dve dejavnosti imajo tudi vsaka svojo šifro, prostitucija SKD08 – 96.090, erotična masaža SKD08 – 96.040.

Kot samostojni podjetniki, so seksualni delavci obdavčeni s 4% davkom, ta stopnja obdavčenosti pa je med najnižjimi na svetu. Lepa spodbuda za pričetek dela v Sloveniji.

Sama prednost tega modela je tako vidna že na prvi pogled, seksualno delo je v Sloveniji legalizirano za razliko ostalih držav naše bivše skupne države. Vse kar je potrebno je to da se plača davke in tako, se lahko s seksualni delom ukvarja vsak, prav vsak!

Kot za vsako drugo panogo v Sloveniji lahko tudi za seksualno delo izstavite račun, podpišete pogodbo o sodelovanju, poleg tega je pa tukaj še Dobra Družba, katere sam sedež se prav tako nahaja v Sloveniji, kjer so vam vedno na voljo za kakršna koli vprašanja in nejasnosti.
Pri opravljanju Seksualnega dela kot samostojni podjetnik veljajo iste pravice in obveznosti kot na primer za frizerja ali mehanika.

Slaba stran a obenem zakonsko dobra je ta, da če nekdo, ki odpira svoje podjetje in ni državljan Slovenije, mora odpreti  družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), kar pa zahteva nek začetni kapital. Samo tako lahko zakonsko legalno obratuješ. Številka dejavnosti je 96.090.

Kazni za delo na črno, v primeru da vas ujamejo, so zelo visoke: od 1000-7000€, poleg tega sledi še deportacija ter štampiljka, ki ti onemogoči prehod meje.

Prav tako lahko nekdo, ki se ukvarja s prostitucijo ilegalno hitro postane tarča kriminalnih združb, tega pa si vsekakor ne želi nihče!

Glede na to da je Slovenija dekriminalizirala prostitucijo zdaj že davnega leta 2003, je stvar sledeča: Slovenija ve kaj dela. Dobili boste preverjen zakonski model z 19 letno tradicijo, balkansko mentaliteto ter vso pomoč, ki bi jo/jo boste potrebovali s strani Dobre Družbe.

V primeru vprašanj, nejasnosti slovenskega modela seksualnega dela, se nam brez zadržkov javi v komentarju ali preko kontaktnega obrazca. Dobra družba je tukaj da pomaga VSEM tistim kateri se želijo ukvarjati s seksualnim delom.

Podobne objave

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino