Brezplačno testiranje na SPB 2024 – APRIL / MAJ / JUNIJ

Brezplačno testiranje na SPB 2024 – APRIL / MAJ / JUNIJ

Obveščamo vas, da je Društvo informacijski center Legebitra, pričelo z izvajanjem brezplačnega in zaupnega testiranja na hiv, virusne hepatitise in spolno prenosljive okužbe za osebe, ki se ukvarjajo s seksualnim delom. Testiranje je namenjeno samo seksualnim delavcem in delavcem (ne glede na spol, spolno identiteto ali spolno usmerjenost) in bo potekalo vsak delovni torek med 18.00 in 20.00 na Trubarjevi 76a v Ljubljani (rjava vrata, nato naravnost do konca dvorišča).


Razen v Ljubljani bo testiranje potekalo tudi v Mariboru, in sicer vsak drugi delovni četrtek v mesecu med 17.00 in 19.00 v MKC Maribor na naslovu Ob železnici 16.


V Kopru se bo možno testirati vsak zadnji delovni četrtek v mesecu med 16.30 in 18.30 v prostorih Študentske organizacije Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27.

Objavljeni datumi do meseca Marca.

Testiranje je brezplačno in zaupno, poteka po principih testiranja v skupnosti – izven zdravstvenih ustanov. Testi so standardni laboratorijski testi, preiskave opravlja projektni partner, Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Rezultati bodo na voljo nekaj dni po opravljenih testih in bodo sporočeni telefonsko. Za testiranje ne potrebujete zdravstvene kartice niti drugega osebnega dokumenta. Več informacij je na voljo na info@kajisces.si ali telefonski številki 030 361 280.

KAJ in KAKO

Svetovalec, ki dela na testiranju, na podlagi pogovora s testirano osebo in upoštevajoč strokovne smernice, določi, kateri testi se bodo izvedli.  Vsakemu posamezniku razloži razlog za izbiro specifičnih preiskav ter pojasni, zakaj nekatere preiskave morda niso izvedljive, potrebne ali smiselne. Na voljo so testi za hiv, hepatitis B, hepatitis C in sifilis. Moškim, ki se ukvarjajo s seksualnim delom, je na voljo testiranje na gonorejo z oralnim in/ali rektalnim brisom. Ženskam, ki se ukvarjajo s seksualnim delom, pa se ponudi vaginalni bris za gonorejo, klamidijo, trihomonas in mikoplazmo, poleg krvnih preiskav.

Podobne objave

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino