ClientEye

Opis

Med raziskovanjem trenutnega stanja in prihodnosti digitalizacije v industriji za odrasle, predvsem v dobrobit delavcem iz teh vrst, smo naleteli na podcenjeno aplikacijo, ki zbližuje uporabnike pri iskanju, deljenju in prijavi neznanih klicateljev s ciljem opozarjanja na kontakte, ki so jih drugi seksualni delavci že prijavili kot sporne.

»Preko takšnega orodja se posamezniki, ki so drug drugemu popolni neznanci, opozarjajo in tako soustvarjajo skupnost, ki pazi drug na drugega,« je prepričan Žiga Sedevčič, predsednik organizacije Dobra družba.

ClientEye, ki podpira tako Android kot iOs operacijski sistem, je preprost za uporabo. Uporabnik lahko povsem anonimno išče ali prijavi katerokoli telefonsko številko, uporabniško ime ali elektronski naslov, če meni, da gre za lažen, žaljiv, nasilen ali na kakršenkoli način problematičen kontakt, hkrati pa dobi vpogled, kolikokrat je bil določeni že prijavljen. Prav tako lahko aplikacija (z dovoljenjem uporabnika) nadzoruje njegove komunikacije in ga sproti opozarja, če med njimi zazna sporne kontakte.

Kontaktirali smo podjetje in se dogovorili z njihovim predstavnikom o podpori in uporabi aplikacije, ki jo želimo deliti med skupnostjo na področju Balkana ter pri večjem številu uporabnikov tudi prevesti v različne jezike. V naslednjih mesecih bomo pripravili predstavitveni video, kjer bomo prikazali, v katerih situacijah in na kakšen način je aplikacijo mogoče uporabljati.

Varnostno aplikacijo ClientEye zaenkrat uporabljajo seksualni delavci na področjih Velike Britanije in Irske, čeprav je pri slednjih v veljavi t.i. Nordijski model. Namen tega je zmanjševanje povpraševanja po spolnih uslugah, saj sta kupovanje prostitucije in zvodništvo kazniva, medtem ko nudenje uslug ni (Iskra, 2016). Model je z obravnavo prostitucije kot oblike nasilja moškega nad žensko naravnan v prid feminizmu, kar pa hkrati pomeni diskriminacijo moških istospolne skupnosti te industrije.

Na aplikacijo
0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino