Komentar o intervjuju Žive Gornik za Delov PodCast Na robu

Komentar o intervjuju Žive Gornik za Delov PodCast Na robu

V svetu seksualnega dela v Sloveniji je bilo v zadnjem času veliko govora o intervjuju Žive Gornik, antropologinje in študentke Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Živa, s katero sem že dolgo v stiku in ki smo jo kot organizacija podprli pri njenih raziskavah, je s svojo študijo odprla vrata v svet digitalnega seksualnega dela in predstavila novo perspektivo na to temo.

Veseli me, da Živa povezuje akademski svet z realnostjo našega poklica. Njena sposobnost, da razume in osvetli teme, ki so večinoma tabu, je izjemna. Zlasti v času, ko digitalno seksualno delo postaja vse pomembnejši del našega sektorja, je ključnega pomena imeti nekoga, ki lahko na tem področju postavi most med teorijo in prakso.

Digitalno seksualno delo je, kot je pravilno opozorila Živa, realna prihodnost našega poklica. V času, ko se tehnologija in družbeni odnosi nenehno spreminjajo, je pomembno, da smo kot skupnost obveščeni in pripravljeni na prihodnje izzive. Živa z svojim delom pomaga osvetliti to pot.

Zato toplo priporočam vsem, da poslušate podcast, v katerem je Živa podrobno govorila o svojih raziskavah in ugotovitvah. To je priložnost, da se iz prve roke seznanimo z aktualnimi trendi in razmišljanji v našem poklicu.

V imenu organizacije in vseh slovenskih seksualnih delavcev bi se rad zahvalil Živi za njeno trdo delo in predanost temi, ki nam je vsem pri srcu. Upam, da bo njeno delo še naprej osvetljevalo pot in pomagalo graditi boljšo in bolj razumevajočo družbo za vse nas.

Žiga Sedevčič
Predsednik organizacije Dobra Družba – Slovenija
Predsednik sveta organizacije Dobra Družba – Srbija

Podobne objave

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino