Marija Zadravec / Sweet Mery – Novo Zaupanje za Pravice Spolnih Delavcev na Hrvaškem

Marija Zadravec / Sweet Mery – Novo Zaupanje za Pravice Spolnih Delavcev na Hrvaškem

Zagreb, Hrvaška – V luči nedavnega demoniziranja in stigmatizacije delavcev v industriji za odrasle na Hrvaškem in neutemeljenih obtožb proti hrvaški igralki Mariji Zadravec, je neformalna skupnost organizacije Dobra Družba na Hrvaškem sprejela pomembno odločitev. Po enoglasnem glasovanju so izbrali Marijo Zadravec za kandidatko za predsednico in zagovornico pravic seksualnih delavcev na Hrvaškem.

To pionirsko dejanje ne bo le odmevalo v hrvaški družbi, ampak predstavlja tudi pomemben premik v dojemanju in obravnavi seksualnih delavcev v regiji. Marija aka Sweet Mery, znana po svojem profesionalnem delu v filmski industriji za odrasle, se je nedavno znašla v središču medijske pozornosti zaradi neutemeljenih obtožb, te so sprožile val podpore in solidarnosti s strani članov mednarodne skupnosti Dobra Družba.

Naslednje leto namerava gibanje ustanoviti prvo zadrugo spolnih delavcev v Evropi, kar bo prvi uradni takšen pokret. Ta zadruga bo omogočila začetek konstruktivnih pogovorov o pravicah marginaliziranih in stigmatiziranih skupin. Naš namen ni izpostavljati širšo javnost, zato bodo naše aktivnosti in informacije na voljo le zainteresirani, polnoletni in mentalno zreli javnosti. Zavračamo pogajanja ali komunikacijo z ekstremnimi ideološkimi organizacijami – vsi vemo, kdo so.

Zavedati se moramo, da večina žanrov v industriji za odrasle že ima zakonske okvirje, ki jim omogočajo opravljanje erotičnega dela. Več informacij o odločitvi in poti novo nastajajoče zadruge bo Marija Zadravec delila z javnostjo preko spletnega mesta Dobra Družba. Njena izbira za vodilno vlogo v tem gibanju ne samo da simbolizira moč in odločnost, ampak odpira tudi novo poglavje v boju za pravice in dostojanstvo spolnih delavcev na Hrvaškem in v Evropi.

Z njenim vodstvom in podporo skupnosti Dobra Družba se zdi, da prihaja nova doba za pravice in sprejemanje spolnih delavcev, ki si prizadevajo za večje razumevanje in spoštovanje v družbi. Marija stoji na čelu te spremembe, predstavljajoč glas tistih, ki so pogosto prezrti in napačno razumljeni.

Podobne objave

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino