Obisk Muzeja spolno prenosljivih okužb kot Podpora Projektu EXPAND

Obisk Muzeja spolno prenosljivih okužb kot Podpora Projektu EXPAND

Ljubljana – Člani organizacije Dobra Družba, ki si prizadevajo za podporo in zastopanje seksualnih delavcev v Sloveniji, so nedavno obiskali Muzej spolno prenosljivih okužb v Ljubljani. Ta obisk ni bil le kulturni izlet, temveč tudi izraz moralne in praktične podpore projektom, ki izobražujejo in informirajo o spolno prenosljivih boleznih.

 

Muzej, ki ga je DrogArt odprl 30. novembra 2023 na Štefanovi 11, ponuja obiskovalcem zanimiv, umetniški in izobraževalni pristop k spolnemu zdravju. S praktičnimi nalogami in interaktivnimi razstavami Muzej uspešno približuje temo spolno prenosljivih okužb širši javnosti.

Poleg tega se Dobra Družba aktivno pridružuje projektu EXPAND, ki začenja s 1. januarjem 2024. Ta projekt bo seksualnim delavcem v Sloveniji omogočil brezplačno in anonimno testiranje na vse spolno prenosljive bolezni, s čimer se bo še dodatno okrepila preventiva in osveščenost o spolnem zdravju.

 

V okviru svetovnega dneva boja proti aidsu, ki ga obeležujemo 1. decembra, Dobra Družba vabi vse, da si pripnejo rdečo pentljo in obiščejo Muzej spolno prenosljivih okužb. Muzej bo odprt vsak dan do 12. decembra 2023, med 12. in 18. uro, obisk pa je brezplačen.

Projekt poudarja pomen ozaveščanja o spolno prenosljivih okužbah, še posebej med mladimi. Z obiskom muzeja lahko obiskovalci pridobijo dragocene informacije, ki so ključnega pomena za preprečevanje širjenja teh okužb.

 

Sofinanciranje projekta poteka s strani Mestne občine Ljubljana in Četrtne skupnosti Center, kar kaže na širšo družbeno podporo tovrstnim izobraževalnim in preventivnim prizadevanjem.

Poleg tega so na voljo tudi anonimna testiranja, ki so brezplačna za imetnike zdravstvenega zavarovanja. Testiranje je mogoče opraviti pri izbranih zdravnikih splošne medicine, na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja ter pri Društvu Legebitra. Samotestiranje je možno tudi preko testov, ki so na voljo v lekarnah.

 

Z vključitvijo v projekt EXPAND in obiskom Muzeja spolno prenosljivih okužb, Dobra Družba nadaljuje s svojo zavezo k izboljšanju zdravja in dobrega počutja seksualnih delavcev v Sloveniji.

Podobne objave

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino