Seksualna inkvizicija v Evropskem parlamentu

Seksualna inkvizicija v Evropskem parlamentu

Seksualna inkvizicija v Evropskem parlamentu se začenja poleti? 

Prepoved prostitucije?

Brez skrbi, gre za ponovni poizkus “brezzobega” tigra po preizkušnji enotnosti in suverenosti svetovnih organizacij seksualnih delavcev. 

 

O tem tigrovem “ugrizu” smo na našem portalu že poročali: kaj počne in kako odloča Evropski parlament (https://dobra-druzba.org/seksualni-brexit-v-eu-clani-se-ne-morejo-dogovoriti-o-predlogu-zakona-o-seksualnem-delu/

in kako želijo določene skupine in posamezniki v rokah “agentov provokatorjev” uveljaviti zastarelo in nazadnjaško metodo “LEGALIZACIJE” spolnega dela skozi NORDIJSKI MODEL (več o modelu na ( https://dobra-druzba.org/seksualno-delo-po-nordijskem-modelu/ ). 

In kaj vse to govori proti enotnosti spolnih inkvizitorjev? Pa poglejmo:

Elita na seks potovanju v Švici

In medtem ko se običajni smrtniki in spolni delavci bojijo za svoje svoboščine in osnovne pravice, elita v nevtralni Švici v celoti izkorišča ugodnosti legalizirane prostitucije.

Kot izvemo prek interneta, so tudi najbogatejši in najmočnejši iz mesa in krvi, pripravljeni podpreti svoje človeške potrebe.

https://www.24ur.com/novice/tujina/2300-evrov-za-noc-z-elitno-spremljevalko-v-davosu.html  

 

…»zmenek« v Švici v času WWF pomeni, da najprej ob 2. uri zjutraj pogledaš v nosove varnostnikov na hotelskem hodniku – nato z njimi deliš čokolado iz restavracije in ogovarjaš bogate… (Salome Baltus, spolna delavka in pisec za Twitter).

Res je, da je prostitucija v Švici legalna in da so oni, bogataši in politiki, ampak tudi spolnim delavcem se ne da očitati nezakonitega dejanja, bo pa zanimivo poslušati te iste politike, ki uživajo v nečem, kar ni moralno in po nordijskem modelu, EU parlament pa zagovarja in glasuje za nordijski model, po katerem bi bila le nekaj tednov pred tem v Švici obtožena zaradi svojih dejanj.

Praznjenje denarja iz državne blagajne

Države, ki so legalizirale spolno delo, se zagotovo ne bodo tako zlahka odpovedale davkom in prispevkom, ki jih ta dejavnost prinaša in za katere menimo, da niso majhni in zanemarljivi. Pa da vidimo, kdo bo javnemu uslužbencu rekel: “Znižujemo vam plačo” ali staršem: “Vašemu otroku podražimo varstvo” – ker Evropski parlament meni, da moramo ukiniti celo panogo.

Sta gospodarska kriza in vojna v Ukrajini manj pomembni temi?

Ne pozabimo na vojno v Ukrajini in dejstvo, da je evropska politika že dolgo v vojni. Destabilizacija celotne Evrope, propad kapitala zaradi pomanjkanja nafte in inflacije je ne motijo, moti ​​pa jo prostitutka, ki z delom preživlja družino, ali samski moški, ki si lahko  z denarjem privošči malo spolne sprostitve?

Seksualni delavci vseh držav, združite se!

Verjamemo, da je to valovanje v EU parlamentu opozorilo in razlog, da vsi mi bolje in močneje sodelujemo – vse organizacije, simpatizerji, spolne delavke, vsi, ki smo in nismo del globalnih zavezništev in sindikatov, ki se borimo za pravico do dela in svobode.

Pobudniki teh sprememb se ne zavedajo, kako velik zalogaj so naredili ne le zase, ampak tudi za generacije, ki bodo prišle za njimi. Uresničevanje njihovih predlogov na ulici, v realnem, vsakdanjem življenju, ni realno in tega se zavedamo vsi, razen pobudnikov osebno.

Nordijski model se na papirju morda sliši dobro, a desetletja prakse so pokazala, da ni nič drugega kot le neuspeh.

Zato je pomembno, da pomagamo Evropskemu parlamentu in da njegovi člani v sodelovanju z organizacijami in predstavniki spolnih delavcev izdajo smernice, ki bodo urejale notranjo politiko in zakonodajo na področju spolnega dela in industrije za odrasle. Na ta način smo prepričani, da bomo preprečili vse oblike prisilnega spolnega dela, v prid naši zgodbi pa govori tudi praksa. Šele takrat, če bodo vse strani uslišane, bomo lahko zagotovili varno in zdravo okolje, ki bo ustrezalo vsem zainteresiranim in bo v skladu z načeli mednarodnega prava.

#sex #work #workingmoms #workingwoman #sexworkiswork

S spoštovanjem,
predsednik sveta organizacije Dobra Družba – Srbija
Žiga Sedevčič

Podobne objave

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino